February 25, 2022 • Ace Pharmaceuticals

Ace versterkt positie in apotheekbereidingen met overname Pharmalot

Ace Compounding BV en Pharmalot Compounding BV bundelen hun krachten op de markt van bereidingen. Het team van Pharmalot produceert een niche portfolio van voorraadbereidingen voor 800 apothekers en apotheekhoudenden in Nederland.

Overname Pharmalot
Overname Pharmalot

Synergie

Ace ziet een kans om met de overname van Pharmalot haar marktpositie te versterken. ‘Wij zien binnen de markt van apotheekbereidingen verschillende risico’s en uitdagingen op ons afkomen. De synergetische kansen die we zien door de samenvoeging van Ace met Pharmalot zullen leiden tot een nog breder portfolio van kwalitatief hoogstaande voorraadbereidingen voor apotheek en patiënt. Hiermee kan de volwaardige dienstverlening voor het hele apotheekbereidingspakket en de one-stop-shop doelstelling door Ace nog beter worden ingevuld’, aldus Jan Verwaal, CEO van Ace.

Basic Pharma en Mosadex, de huidige aandeelhouders in Pharmalot, zijn ervan overtuigd dat het concentreren van de apotheekbereidingen bij Ace de beste garantie is voor continuïteit en dat de ontwikkelingsmogelijkheden voor deze activiteit hiermee worden geoptimaliseerd.

Strategische samenwerking met Basic Pharma

De verkoop van Pharmalot aan Ace stelt Basic Pharma in de gelegenheid zich meer te focussen op de groei van haar kernactiviteiten die gericht zijn op de ontwikkeling en productie van medicijnen en het leveren van diensten aan de farmaceutische industrie. ‘Basic Pharma en Ace hebben zich voorgenomen nauw te gaan samenwerken op het gebied van kwaliteitscontrole, productie en productontwikkeling van geneesmiddelen’, aldus Bob Kool, CEO van Basic Pharma.

Ace Compounding

Ace Compounding is een gezamenlijke onderneming van Ace Holding, de moedermaatschappij van Ace Pharmaceuticals en Mosadex Groep. Ace is gevestigd in Zeewolde en levert al 30 jaar farmaceutisch maatwerk voor specifieke patiëntbehoeften: geregistreerde geneesmiddelen, Clinical Trial Medication, geneesmiddelen op artsenverklaring en sinds 2020 via Ace Compounding voorraad- en ad hoc bereidingen.

Basic Pharma

Basic Pharma is een onafhankelijke farmaceutische groep van bedrijven die zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling, licentieverlening, productie en commercialisering van farmaceutische en biofarmaceutische producten en het verlenen van diensten aan de farmaceutische industrie, zoals kwaliteitscontrole, regulatoire services, farmacovigilantie services, kwaliteitsservices en ondersteuning en projectmanagement bij productontwikkeling.

Mosadex Groep

Als totaalleverancier in de farmacie ondersteunt Mosadex Groep via haar 12 dochterondernemingen ruim 800 openbare zelfstandig apotheken bij een optimale bedrijfsvoering, distributie van hulp- en geneesmiddelen, farmaceutische (zelf)zorg en digitalisering. Mosadex Groep kenmerkt zich door haar coöperatieve structuur waarmee ze met haar leden dicht op de markt staat en weet wat er speelt.