January 8, 2021 • Ace Pharmaceuticals

Ace Pharmaceuticals versterkt aandeelhoudersbasis

Ace Pharmaceuticals (Ace) versterkt per 1 januari 2021 haar aandeelhoudersbasis met de toetreding van Gilde Buy-Out en Gilde Healthcare.

Handen schudden
Handen schudden

Het aantrekken van deze in de medische sector gespecialiseerde investeerders vormt een belangrijke stap in het realiseren van de ambitie van Ace om haar positie als onafhankelijk, Nederlands farmaceutisch bedrijf vanuit Zeewolde verder te versterken.

Met deze ambitie speelt Ace in op een aantal belangrijke trends in de farmaceutische gezondheidszorg. Directeur Jan Verwaal: “Delen van de productieketen worden hierdoor weer dichtbij huis georganiseerd om de beschikbaarheid van cruciale grondstoffen en geneesmiddelen voor Nederland en Europa te borgen, onafhankelijk van (verre) buitenlanden. Daarnaast kunnen we zo inspelen op het grote belang van ‘drug-rediscovery’ en de toenemende medicijntekorten helpen terug te dringen.”

Directeur Jan Willem Popma: “De Covid-19 pandemie heeft de uitdagingen en hiaten in onze sector voor Europese landen duidelijk aangetoond. Het maakt onze missie om schaarse medicijnen beschikbaar te maken en houden actueler dan ooit. We willen hier nog nadrukkelijker op in spelen en daarom zowel autonoom als door acquisities in Europa sterk groeien. Met het kapitaal, de knowhow en het brede (internationale) netwerk van Gilde Buy-out, Gilde Healthcare, en onze bestaande investeerder Quadrum Capital, kunnen wij dat op maatschappelijk verantwoorde en financieel gezonde wijze doen.”

Het bestaande managementteam blijft Ace onder leiding van directieleden Jan Willem Popma en Jan Verwaal aansturen, en blijft naast Quadrum Capital aan als belangrijke aandeelhouder.

Over Ace Pharmaceuticals Als onafhankelijk Nederlands farmaceutisch bedrijf richt Ace Pharmaceuticals zich sinds 1990 op de ontwikkeling, productie en distributie van geregistreerde en niet-geregistreerde geneesmiddelen. Met haar activiteiten voorziet Ace in een essentiële maatschappelijk behoefte; het beschikbaar maken en houden van schaarse medicatie voor mensen voor wie deze onmisbaar zijn (o.a. via nationale named-patient-programma’s). Sinds januari 2020 is Ace tevens grootbereider in (doorgeleverde) apotheekbereidingen via Ace Compounding en Ace Apotheek. De sterke groei van de afgelopen jaren heeft geleid tot de bouw van een nieuwe eigen productiefaciliteit bij het hoofdkantoor in Zeewolde, waar inmiddels 150 medewerkers werken.

Over Gilde Buy-Out en Gilde Healthcare Gilde Healthcare is een gespecialiseerde onafhankelijke Europese investeringsmaatschappij gericht op de zorgsector met €1.4 miljard onder beheer. Middels diverse fondsen neemt Gilde Healthcare deel in winstgevende zorgondernemingen, waaronder zorgverleners, leveranciers van medische producten, farmaceutische bedrijven en dienstverleners, bij voorkeur in de Benelux en de Duitstalige landen. Tevens richt het zich op snelgroeiende innovatieve ondernemingen op het gebied van medische technologie en geneesmiddelen die in Europa en Noord-Amerika zijn gevestigd (https://gildehealthcare.com).

Gilde Buy Out Partners is een toonaangevende investeringsmaatschappij in de Europese ‘mid-market’ dat zich richt op investeringen in groeibedrijven met hun hoofdvestiging in de Benelux en de Duitstalige landen in Europa. Gilde Buy Out Partners heeft meer dan €3.0 miljard aan fondsen onder beheer en heeft kantoren in Utrecht, Brussel, Frankfurt en Zurich. Sinds de oprichting in 1982 heeft Gilde Buy Out Partners in meer dan 250 ondernemingen geïnvesteerd om hun groeiambities te realiseren (https://gilde.com).

Over Quadrum Capital Als betrokken investeringsmaatschappij richt Quadrum Capital zich op het verantwoord helpen van bedrijven in het realiseren van hun groeiambities. De inbreng van hoogwaardige managementervaring, een scherpe visie, netwerk, financiële slagkracht en focus op strategie en management vormt hiervoor de basis. Quadrum Capital wordt gekenmerkt door een sterke regionale verankering, ondernemersmentaliteit en no-nonsense benadering en heeft sinds haar oprichting in 2012 een brede portefeuille van deelnemingen in diverse sectoren opgebouwd, waaronder in het medical & health domein (https://quadrum-capital.nl).

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Ace Pharmaceuticals via onze contactpagina.