ALBINO-project geselecteerd in Horizon 2020

03 september 2015

13 Academische centra, 80 ziekenhuizen in 7 landen in Europa werken samen met ACE in het ALBINO-project: hét voorbeeld van samenwerking tussen academie en industrie.

Zo is ACE Pharmaceuticals uit Zeewolde de samenwerking met Professor Axel Franz (kinderarts, neonatoloog) van de Universiteit van Tübingen in gegaan.

De Europese Commissie wil met het ambitieuze investerings- en subsidieprogramma (82 miljard Euro) Horizon 2020 innovatie en ontwikkeling stimuleren, juist door samenwerken van bedrijven en de academische wereld. Het is dé manier om het concurrentievermogen van Europa te verhogen.

Het project, waarin samengewerkt wordt met de Universiteit van Tübingen en dertien andere academische centra in de EU, waaronder het UMCU (Professor Manon Benders), onderzoekt het product Allokid® van ACE Pharmaceuticals. In het ALBINO-project worden pasgeborenen met zuurstofgebrek (5 per 1.000) direct na de bevalling, als toevoeging op de bestaande standaard “koude-behandeling”, met een tweetal injecties van Allokid behandeld. Doel van het onderzoek is om vast te stellen of op deze manier hersenschade is te voorkomen of te beperken.

Het onderzoeksproject vindt plaats in 80 ziekenhuizen, 13 academische centra en 65 perifere ziekenhuizen. ACE Pharmaceuticals heeft zo toegang tot de grootste onderzoeksfaciliteiten in Europa. ACE Pharmaceuticals werkt op deze manier aan de registratie voor het middel Allokid.

ACE Pharmaceuticals maakt en verpakt de medicatie voor het klinisch onderzoek. ACE heeft daarvoor alle benodigde vergunningen. ACE verzorgt ook de distributie en het gecontroleerde transport, naar alle deelnemende ziekenhuizen.