Hydrocortison en Fludrocortisonacetaat tabletten geregistreerd

04 juni 2020

Met de registratie van onze Hydrocortison en Fludrocortisonacetaat tabletten biedt Ace voor patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie een adequaat alternatief voor de bestaande apotheekbereidingen.

Onder de merknaam Acecort® zijn gekleurde filmomhulde tabletten van 1 mg, 5 mg en 10 mg Hydrocortison beschikbaar. Uniek is de combinatieverpakking van 4 weekblisters met 10 mg en 5 mg tabletten. De tabletten hebben een kleurcoating* die correspondeert met de landelijke kleurcodering die ook voor apotheekbereidingen werd toegepast.

Fludrocortisonacetaat 62,5 microgram tabletten zijn beschikbaar onder de naam Fludrace®. De tabletten zijn in gelijke doses te verdelen zodat ook een dosering van 31,25 microgram bereikt kan worden.

Vergoeding

Acecort is opgenomen op bijlage 1A van de Regeling zorgverzekering. Voor Acecort 1 mg tabletten geldt een bijbetaling, de andere sterktes worden volledig vergoed. Fludrace is opgenomen op bijlage 1A van de Regeling zorgverzekering. Voor deze tabletten geldt een bijbetaling.
TBR Nederland verzorgt een TerugBetaalRegeling. Hierover zijn de apotheken geïnformeerd.

Beschikbaarheid

Vanaf week 24 zijn deze producten beschikbaar bij de groothandel.

  • De kleuren zijn conform de kwaliteitsstandaard zoals geformuleerd in de kwaliteitsstandaard Bijnierziekten (www.zorginzicht.nl/kwaliteitsinstrumenten/bijnieraandoeningen).