Wie zijn wij?

Activiteiten Ace Pharmaceuticals

Ace levert farmaceutisch maatwerk voor specifieke patiëntenbehoeften waardoor Ace zorgdraagt voor een doelmatige geneesmiddelenvoorziening. We doen dit door onze geneesmiddelen te registreren. Zolang een geneesmiddel nog niet geregistreerd is maken we het beschikbaar voor de patiënt via nationale named-patient programma’s of als apotheekbereiding.

Handverpakken

De Ace-groep bestaat uit verschillende bedrijven die zich allen richten op het leveren van farmaceutisch maatwerk.

Onze moderne GMP-productiefaciliteit staat in Zeewolde en biedt ruimte voor de productie van verschillende vaste en halfvaste toedieningsvormen, zoals tabletten, capsules en dranken. In onze aseptische/steriele productieruimtes worden o.a. ampullen, injectieflacons en oogdruppels gemaakt.

Ook ontwikkeling, verpakken, analyse, registratie en verkoop van onze geneesmiddelen doen we vanuit de faciliteit in Zeewolde.

Ace Pharmaceuticals BV

Sinds de oprichting in 1990 richt Ace Pharmaceuticals zich op de registratie van geneesmiddelen met een medische noodzaak. In de beginfase waren dit vooral veterinaire geneesmiddelen (Ace Veterinary Products BV), vanaf 2001 richt Ace zich op humane geneesmiddelen.

De meeste geneesmiddelen zijn geregistreerd en worden wereldwijd geleverd. Op de diverse productpagina's is hier meer informatie over te vinden.

Ook levert Ace Pharmaceuticals geneesmiddelen die (nog) geen handelsvergunning in Nederland hebben op grond van artikel 3.17 van de Regeling Geneesmiddelenwet.

Ten behoeve van klinisch onderzoek verzorgt Ace Pharmaceuticals zowel de productie als distributie van geneesmiddelen.

Ace Apotheek

Ace Apotheek is een zelfstandige afdeling binnen Ace Pharmaceuticals. Ace Apotheek is sinds 2011 als apotheek ingeschreven in het apothekersregister van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Alle apotheekbereidingen worden door Ace Apotheek gemaakt en in Nederland aan apotheekhoudenden geleverd.

Ace Compounding BV

Ace Compounding richt zich sinds 2019 specifiek op de beschikbaarheid van geneesmiddelen zonder handelsvergunning in Nederland. Ace Compounding levert een breed en duurzaam leverbaar assortiment en ontzorgt de apotheek hierbij volledig op het gebied van apotheekbereidingen. Naast doorgeleverde apotheekbereidingen en individuele bereidingen bieden we ook een dekkend assortiment indifferente producten aan.

De levering van geneesmiddelen die (nog) geen handelsvergunning hebben gebeurt met inachtneming van de regelgeving genoemd in de Circulaire 2019-01 IGJ.

Ace Pharmaceuticals Belgium BV

Ace Pharmaceuticals Belgium BV is in 2019 opgericht als lokaal aanspreekpunt voor apotheekhoudenden in België. Onze Key Account Managers ter plaatse hebben jarenlange ervaring in het ondersteunen van apotheken in hun zoektocht naar het juiste product. Op onze contactpagina vindt u het rechtstreekse telefoonnummer en adresgegevens.

In 2021 is Broxil®, feneticilline, in capsules en poeder voor orale suspensie in België geregistreerd.

Ace Pharmaceuticals GmbH

Ace Pharmaceuticals GmbH is in 2021 opgericht als Duitse vestiging binnen de Ace Groep. Zij richt zich specifiek op de introductie van onze geneesmiddelen in Duitsland. In 2021 is het Ace-geneesmiddel Acecort®, hydrocortison, tabletten in Duitsland geregistreerd.

Orphan Drug Designation

Ace Pharmaceuticals heeft voor drie geneesmiddelen een Orphan Drug Designation (ODD) ontvangen van de Europese Geneesmiddelenautoriteit (EMA).

  • Levamisol HCl, for the treatment of nephrotic syndrome (Elmisol®): EU/3/05/324

  • Artesunaat, for the treatment of malaria (Malacef®): EU/3/07/430

  • Allopurinolnatrium, for the treatment of perinatal asphyxia (Allokid®): EU/3/15/1493

Vergunning

Onze vergunningen maken het mogelijk om alle activiteiten uit te voeren. We zijn er trots op de volgende vergunningen te hebben.

Fabrikantenvergunning 109098F Groothandelsvergunning 5139 G GMP Certificaat A GMP Certificaat B GDP Certificaat Schepenveld 41 GDP Certificaat Schepenveld 21-12