Organisatie

Ace Pharmaceuticals BV maakt deel uit van de Ace-groep. Ace Pharmaceuticals produceert de geneesmiddelen onder haar vergunning en volledig onder GMP en verzorgt de distributie van haar eigen geneesmiddelen (in Europa). Geneesmiddelen zonder handelsvergunning zoals doorgeleverde bereidingen leveren we in Nederland via Ace Apotheek.

Activiteiten Ace Pharmaceuticals

Ace levert farmaceutisch maatwerk voor specifieke patiëntenbehoeften waardoor Ace zorgdraagt voor een doelmatige geneesmiddelenvoorziening. We doen dit door onze geneesmiddelen te registreren. Zolang een geneesmiddel nog niet geregistreerd is maken we het beschikbaar voor de patiënt via nationale named-patient programma’s of als doorgeleverde bereiding.

Ace verzorgt ook de productie en distributie van geneesmiddelen voor klinisch onderzoek

In het pand Schepenveld 37-41 in Zeewolde ontwikkelt, produceert, registreert Ace Pharmaceuticals haar eigen producten. Ace zet de producten met eigen merknamen zelfstandig in de markt.

Onze geregistreerde geneesmiddelen worden via de farmaceutische groothandels aan apotheken en apotheekhoudende huisartsen in Nederland geleverd.

Geneesmiddelen met een medische noodzaak

Ace Pharmaceuticals zet zich in om geneesmiddelen met een medische noodzaak beschikbaar te maken en te houden. Dit zijn in bepaalde gevallen geneesmiddelen die voor een specifieke patiëntengroep of indicatie onmisbaar zijn. De kleinste patiëntengroep die we zo helpen bestaat uit 1 patiënt.

Maar ook kunnen wij door onze vindingrijkheid bestaande geneesmiddelen een tweede kans geven, soms met een nieuwe indicatie. Ook ‘verweesde’ geneesmiddelen kunnen zo beschikbaar blijven voor de patiënt.

Ace Pharmaceuticals heeft voor drie geneesmiddelen een Orphan Drug Designation (ODD) van de Europese registratieautoriteit (EMA) ontvangen. Deze orphan drugs of weesgeneesmiddelen zijn geneesmiddelen voor de behandeling van levensbedreigende of chronische aandoeningen die bij minder dan 5 op de 10.000 mensen in de Europese Unie voorkomen.